A place for Wisconsin 240sx owners and enthusiasts to meet.
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 Engine acting weird

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 4:18 pm

Soooo i only bought my 240 about two months ago and hasnt given me any trouble, I just changed the oil in it and now that i did the motor heats up a lot, a lot, a lot faster then before i changed the oil, i think it was just because the oil was so dirty from before but i just wanted an opinion. And also when im giving it very little gas (a little under 2,000 rpm) , it likes to bog. But over 2,000 rpm it doesnt bog. Any ideas?
Back to top Go down
600SX
Admin
avatar

Posts : 2510
Join date : 2010-08-19
Age : 36
Location : Twin Lakes

PostSubject: Re: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 4:41 pm

That's most likely not from an oil change, just a coincidence.

_____________________________
Stupid hippie,  This IS a Hybrid

I AM THE ANTI-PRIUS
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 4:43 pm

Its strange though. The car took a good 20 minutes to warm up completly before the oil change and now that i did it takes less then 10 but doesnt over heat.
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Oil smells like gas   Tue Oct 04, 2011 5:11 pm

Pulled my dipstick out and my oil smells like gas, sooo whats leaking? lol
Back to top Go down
600SX
Admin
avatar

Posts : 2510
Join date : 2010-08-19
Age : 36
Location : Twin Lakes

PostSubject: Re: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 5:20 pm

Keep all your stuff together. I'll merge it for you.

_____________________________
Stupid hippie,  This IS a Hybrid

I AM THE ANTI-PRIUS
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 5:24 pm

oops sorry lol still learning
Back to top Go down
600SX
Admin
avatar

Posts : 2510
Join date : 2010-08-19
Age : 36
Location : Twin Lakes

PostSubject: Re: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 5:28 pm

Either you have a sensor bad, (maf, ect, etc.) that's causing a rich condition,... or a leaky injector, bad fpr,... the list goes on and on.

_____________________________
Stupid hippie,  This IS a Hybrid

I AM THE ANTI-PRIUS
Back to top Go down
ohhhizzzy
Senior member
avatar

Posts : 805
Join date : 2010-08-20
Location : Delavan wi

PostSubject: Re: Engine acting weird   Tue Oct 04, 2011 8:10 pm

Bad injector o ring
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Sat Oct 08, 2011 10:28 am

Alright well i put new injectors in, new fuel filter and fuel system cleaner to maybe see how if it was all gummed up and it helped a little but it still sputters around 2k Sad
Back to top Go down
s13.240sx
Senior member
avatar

Posts : 1113
Join date : 2010-10-01
Age : 104
Location : Menomonee Falls

PostSubject: Re: Engine acting weird   Sat Oct 08, 2011 10:59 am

The other 2 sensors that are notorious for causing running issues are the coolant temp sensor and the knock sensor. Both affect the timing and amount of fuel that is being dumped into the engine. As has been stated in the past many times about these cars, they are old and replacing all of these is a great way to eliminate them as problems right off the bat.
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Sat Oct 08, 2011 11:01 am

wear is the knock and collant sensor?
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Bogging   Thu Oct 13, 2011 11:47 am

Well i have replaced my coolant temp sensor, cap and rotor, oil change, injectors, injector o-rings, plugs and wires, new maf, and new fuel filter. And it still boggs between 1000 and 2000 rpms pretty bad. Only thing i can think of is fuel pressure. Any other ideas?
Back to top Go down
600SX
Admin
avatar

Posts : 2510
Join date : 2010-08-19
Age : 36
Location : Twin Lakes

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 11:49 am

Yeah, I have an idea... How about you test some of this stuff before throwing parts at it.

_____________________________
Stupid hippie,  This IS a Hybrid

I AM THE ANTI-PRIUS
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 11:53 am

I did. Compressions fine, Radiator is fine, and no shorts anywear. yep.
Back to top Go down
600SX
Admin
avatar

Posts : 2510
Join date : 2010-08-19
Age : 36
Location : Twin Lakes

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 12:10 pm

But you haven't checked fuel pressure or codes yet?

Bogging is a symptom of fuel/ air metering. It is most likely lean at the point where it bogs. SEARCH for your issues and see how to test/ diagnose/ repair, and quit thinking the answer is magically gonna be given to you over the internet.

_____________________________
Stupid hippie,  This IS a Hybrid

I AM THE ANTI-PRIUS
Back to top Go down
theboy
Senior member
avatar

Posts : 678
Join date : 2011-06-05
Age : 28
Location : South Beloit, IL

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 12:43 pm

single cam or dohc s13?

Singles dont have knock sensors, but dohc do. Usually if one of those 2 sensors are going bad it will run stupid rich (factory fail safes go rich not lean). And youll smell it in the oil and exhaust(more so the exhaust, in the oil if rings arent seated rite or are going bad). Ka24e and de's use the same coolant temp sensors (theres 2 of them, one small one bigger). It could be a mess of things; bad injector o-ring, leaky injector, maf going bad, bad coolant temp sensor(big sensor w/ rectangular plug for ecu, not small one thats only for the cluster), o2 sensor going bad, FPR bad, EGR bs being removed, coil going bad, bad plug wires, bad spark plug, and list goes on.

Check your ecu for codes. Then come back on here with which ones you have
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 2:43 pm

Dohc. Im not throwing any codes, thats why its irritating.
Back to top Go down
traphikcod4
Senior member
avatar

Posts : 1246
Join date : 2010-08-19
Age : 403
Location : oak creek, wisconsin

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 3:45 pm

you sure its not throwing codes? or you assuming bc you may not see an check engine light?
Back to top Go down
Nizmo Newbie
Member
avatar

Posts : 72
Join date : 2011-10-02
Age : 23
Location : kenosha

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 4:01 pm

I'm assuming because I have no check enginr light on. Unless the guy I bought it from didabled the check eng light.
Back to top Go down
lssilvia
Senior member
avatar

Posts : 1322
Join date : 2011-07-23
Age : 36
Location : pleasent prarie

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 4:15 pm

guys can go ahead and delete this user, hes decide to just do things on his own and steer away from the fourm, he got bombarded kids really new at this and knows nothing much on cars im helping him get a better understanding of the concept of owning a modfied car. but he wants to evade arguments or attacks so he is not going to be on here anymore so go ahead and delete if possible .

sorry , and thank u.
Back to top Go down
93sapphirecoupe
Senior member


Posts : 662
Join date : 2011-05-05

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 8:13 pm

^ ?
Back to top Go down
600SX
Admin
avatar

Posts : 2510
Join date : 2010-08-19
Age : 36
Location : Twin Lakes

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 10:23 pm

lssilvia wrote:
guys can go ahead and delete this user, hes decide to just do things on his own and steer away from the fourm, he got bombarded kids really new at this and knows nothing much on cars im helping him get a better understanding of the concept of owning a modfied car. but he wants to evade arguments or attacks so he is not going to be on here anymore so go ahead and delete if possible .

sorry , and thank u.

Really?? There was no argument or attack,... life is harder than this forum.

_____________________________
Stupid hippie,  This IS a Hybrid

I AM THE ANTI-PRIUS
Back to top Go down
chuck_chizzle
Senior member
avatar

Posts : 838
Join date : 2011-06-02
Age : 36
Location : Lyndon Station

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 10:30 pm

lol.
Back to top Go down
kouki_chee
Senior member
avatar

Posts : 990
Join date : 2010-09-14
Location : stevens point

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 11:22 pm

Oh wait, i dreamed that.... Lol jk jk
Back to top Go down
lssilvia
Senior member
avatar

Posts : 1322
Join date : 2011-07-23
Age : 36
Location : pleasent prarie

PostSubject: Re: Engine acting weird   Thu Oct 13, 2011 11:51 pm

LOL come on guys u are all hardcore here , dont go sugar coting the tru harsh reality that is the wi 240sx family its a mix between politics and the mafia, we cold blooded yo! LOLOL
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Engine acting weird   

Back to top Go down
 
Engine acting weird
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wisconsin240sx :: Tech-
Jump to: