A place for Wisconsin 240sx owners and enthusiasts to meet.
 
HomeRegisterLog in

Share | 
 

 rb20 problem

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
downwiththeRB
Member


Posts : 74
Join date : 2011-10-15

PostSubject: rb20 problem   Sat Mar 24, 2012 6:31 pm

i finally got my rb20 runin again but its not firing on cylinder 3 the plug is gasy.. So i changed the coil and checked for spark it does, swapped the plugs around and getting same results gasy plug cylinder 3 any clues????
Back to top Go down
downwiththeRB
Member


Posts : 74
Join date : 2011-10-15

PostSubject: Re: rb20 problem   Sat Mar 24, 2012 7:04 pm

it has no compression and the rings r good...

SO. theres spark,fuel, rings r good


the bad no compression
Back to top Go down
nismokid
Junior member
avatar

Posts : 29
Join date : 2011-09-11
Age : 26
Location : Burlington

PostSubject: Re: rb20 problem   Sat Mar 24, 2012 9:04 pm

are your valves seating correctly?
Back to top Go down
downwiththeRB
Member


Posts : 74
Join date : 2011-10-15

PostSubject: Re: rb20 problem   Sat Mar 24, 2012 11:51 pm

i just had the head rebuilt
Back to top Go down
nismokid
Junior member
avatar

Posts : 29
Join date : 2011-09-11
Age : 26
Location : Burlington

PostSubject: Re: rb20 problem   Sun Mar 25, 2012 12:34 am

did you rebuild the head yourself? that is all that comes to mind. maybe some one else can chime in. im not saying that if you did rebuild the head yourself that you did it wrong or that anyone did something wrong. its just if your not getting compression and rings are fine, and you have fuel on your spark plug then that points to valves not seating to me. just an opinion. good luck man i will still check in.
Back to top Go down
s13.240sx
Senior member
avatar

Posts : 1113
Join date : 2010-10-01
Age : 104
Location : Menomonee Falls

PostSubject: Re: rb20 problem   Sun Mar 25, 2012 11:11 am

leaky injector/seal?
Back to top Go down
downwiththeRB
Member


Posts : 74
Join date : 2011-10-15

PostSubject: Re: rb20 problem   Sun Mar 25, 2012 11:41 am

it weird i was driving the car a couple days ago and the only thing i did was take the intake cam off and replace one lifter and put it back together so i have no clue
Back to top Go down
s13.240sx
Senior member
avatar

Posts : 1113
Join date : 2010-10-01
Age : 104
Location : Menomonee Falls

PostSubject: Re: rb20 problem   Sun Mar 25, 2012 11:47 am

was the lifter for cylinder #3? If you had that apart and it was fine before that, then I wouild take it back apart and try to see what is different with cylinder #3 compared to the rest.
Back to top Go down
downwiththeRB
Member


Posts : 74
Join date : 2011-10-15

PostSubject: Re: rb20 problem   Mon Mar 26, 2012 12:27 am

i blew air into cylinder 3 with the valves closed postion and i found out my intake valves are leaking so i found the problem in process of tearing it apart
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: rb20 problem   

Back to top Go down
 
rb20 problem
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Wisconsin240sx :: Tech-
Jump to: